Ръководството на Ювентус и Марио Гьотце са постигнали принципна договорка за личните условия на халфа. Сега предстои по-тежката стъпка за финалиста от последното издание на Шампионската лига – да убеди Байерн да им продаде германския национал.

Според „Гадзета дело спорт“ генералният директор на Юве Джузепа Марота е имал среща с представителите на Гьотце снощи и им е представил своята оферта.

Става дума за 5-годишен контракт за 6 милиона евро на сезон плюс бонуси, а предложението очевидно е допаднало на футболиста. Сега „бианконерите“ ще трябва да действат бързо, за да избегнат конкуренцията на други тимове.

Самият Гьотце намекна, че е отворен към трансфер, след като заяви, че Ювентус е „голям, голям клуб“, а да играе в чужбина може да бъде полезно за кариерата му.

По всяка вероятност световният шампион ще се окаже част от сделката, която трябва да прати Артуро Видал от Юве в Байерн. Най-вероятно той ще премине в Торино като преотстъпен за 2 години, а след този период „старата госпожа“ ще трябва да го купи срещу 30 милиона евро.