Нападателят на испанския национален отбор Диего Коща се изказа ласкаво за вероятния си нов клуб Челси. Голмайсторът на Атлетико Мадрид за сезон 2013/2014 почти сигурно ще стане футболист на „сините”, които самият счита за „един от най-великите клубове на света”.

Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо обеща на феновете, че за предстоящия сезон ще подсили състава си с качествени нападатели, след като Фернандо Торес, Самуел Ето’о и Демба Ба се радваха единствено на епизодични проблясъци в течение на кампанията.  Коща от своя страна вкара 36 гола във всички турнири и изглежда като подходящ вариант за новата силна фигура в атаката на Челси.

„Защо бих избрал да играя за Челси ли? Това предстои да се случи. Нещата се движат в тази посока и ако развитието продължи по същия начин, Челси ще бъде новият ми отбор за другия сезон”, каза 25-годишният бразилец с испански паспорт. „От доста време имах желанието да играя във Висшата лига на Англия. Ще трябва да работя доста, за да се адаптирам към стила в Премиършип.”

„Челси е един от най-великите клубове в света, така че имаше немалко фактори, които ме накараха да взема подобно решение”, завърши Коща.