Една от големите звезди на Челси Еден Азар обяви, че със сигурност ще продължи да носи екипа на тима и следващия сезон. Имаше съмнения, че това няма да се случи заради леки търкания с мениджъра Жозе Моуриньо в края на изминалата кампания. 

В последните дни пък се появиха информации, че белгиецът е трансферна цел на френския шампион Пари Сен Жермен и това веднага породи спекулации за бъдещето му. Те обаче бяха контрирани от самия него. 

"Искам да уверя всички, че 100% оставам в Челси. Разбира се, във футбола никога нищо не е окончателно ясно, но аз си имам договор и искам да го изпълня. Ще разкрия една новина - преговарям за нов договор с клуба."

"Все пак, все още сме само в началото на разговорите, но времето е пред нас и не бързаме за никъде. Но фактът, че Челси ми предложи нов договор означава, че разчитат на мен и ми имат доверие, че мога да свърша хубава работа."

"Вярвам, че ще оправдая доверието в мен и ще направя всичко възможно да се докажа пред ръководството", сподели Азар пред вестник "Дейли Мейл". 

Според изданието, на халфа ще бъде предложено увеличение на заплатата и той вече ще получава по 200 хил. паунда, а контрактът му ще е удължен с още пет години.