Ръководството на Челси е било на крачка от това да привлече полузащитника на Байер Леверкузен Хакан Чалханоглу. Турският национал е бил договорил личните си условия при „сините“, но сделката пропаднала, тъй като двата клуба не успели да уточнят цената му.

Според турския вестник „Хабертюрк“ Чалханоглу с готовност е щял да облече екипа на „сините“ от Лондон. Той дори уведомил националния селекционер Фатих Терим, че трансферът е сигурен.

Впоследствие обаче между Байер и Челси започнал нов тур от преговори по отношение трансферната цена. Англичаните предложили да платят 17 милиона паунда за Чалханоглу, ала сумата била твърде далеч от претенциите на „аспирините“.

„Хабертюрк“ твърди, че лично мениджърът на Челси Антонио Конте пожелал Хакан Чалханоглу в състава си, тъй като видял в него алтернатива на Оскар, който се превърна в резерва при „сините“.

Чалханоглу играе за Байер Леверкузен от юли 2014 година, когато те платиха 12,5 милиона паунда на Хамбургер. Той има 105 мача и 24 гола за „аспирините“. В националния отбор на Турция плеймейкърът може да се похвали с 26 мача и 8 попадения.