Българският полузащитник Радослав Цонев в момента бере плодовете на добрите си изяви за Витербезе през миналия сезон. Лече преотстъпи играча в Серия С, но сега може да го продаде ниво по-нагоре.

24-годишният играч, според изданието calciolecce.it, в момента е на пазара и за него се борят два втородивизионни отбора – Асколи и Специя. Медията твърди, че и двата отбора са готови да му предложат това, което му липсваше в Лече през миналия сезон – шанс да играе редовно, и то във втория ешелон на италианския футбол.

Иначе сред Серия С интересът към благоевградчанина никак не е малък. Най-сериозни амбиции спрямо юношата на Левски демонстрира един от бившите тимове на Валери Божинов – Венеция. Тимът в момента очаква развръзката около съдбата на Палермо, който изпусна сроковете за регистрация в Серия Б. Така венецианците биха могли да си извоюват промоция в Серия Б, стига решението на местната футболна федерация да е в тяхна полза.

Радослав Цонев прекара 7 години в Левски, където за първи път се озова през 2009 година. Той направи дебют в мъжкия тим две лета по-късно, а през 2016-а напусна със свободен трансфер и подписа с Лече.