Че Златан Ибрахимович има чепат характер, сме се убедили отдавна. Шведът с хърватски корени неведнъж е показвал както огромния си талант, така и своя особен нрав. Едва ли има обаче съперник (и съотборник) или треньор, който може да предскаже кога ще се сблъска с „тъмната страна“ на Ибра-кадабра.

Във вторник тъкмо нея изпита на гърба си халфът на Андерлехт Саша Клиещан, който дори не завърши мача, но случката с Ибрахимович нямаше нищо общо с червения му картон. След равенството 1:1 на „Парк де Пренс“  американецът се оплака пред медиите в Белгия, че по време на двубоя е станал обект на подигравки от страна на скандинавеца. „След едно абсолютно нормално единоборство, Ибра ме погледна и ме провокира заради моя мустак. „Той е наистина ужасен“, каза ми той“, разказа Клиещан. „Аз пък му казах да си помисли хубаво за своя нос.“

Това не е първият път, когато единоборство със Златан води до размяна на „комплименти“ относно външния вид. През миналия сезон Джоуи Бартън също реши да се подиграе на носа на Ибра, след като двамата се посдърпаха заради един фаул.