Отборът на Пари Сен Жермен направи изненадващ резултат срещу белгийския Андерлехт в четвъртия си мач от груповата фаза на шампионската лига. Многомилионният френски тим стигна само до равенство 1:1 в Париж, като това първа точка за Андерлехт от началото на надпреварата. В ответния двубой в Брюксел, парижани смазаха своя противник с 0:5, а Златан Ибрахимович се разписа цели четири пъти.

Домакините от ПСЖ играха повече от десет минути с човек повече на терена, но въпреки това, бойкият тим на белгийските успя да удържи точката. Все пак, въпреки равенството, Пари Сен Жермен се класира за следващата фаза, след като събра актив от 10 точки.

ВИДЕО: ПСЖ се класира напред след хикс с Андерлехт, Олимпиакос взе преднина на Бенфика

източник: BGNES

ВИЖТЕ ГОЛОВЕТЕ В МАЧА!

През първото полувреме двата тима не можаха да се изненадат, въпреки че футболистите на домакините имаха няколко добри възможности. Андерлехт излезе изненадващо напред в резултата в 68-ата минута, когато полузащитникът Деми Де Зеув показа хладнокръвие и успя да преодолее вратаря на домакините. Само две минути по-късно обаче, обичайно заподозреният Златан Ибрахимович отново показа класа и изравни, въпреки че имаше нужда от два поредни удара, за да порази целта.

ВИДЕО: ПСЖ се класира напред след хикс с Андерлехт, Олимпиакос взе преднина на Бенфика

източник: BGNES

В другата среща от група С, Олимпиако успя да надделее над Бенфика в Гърция. Домакините се наложиха с минималното 1:0 с гол на Константинос Манолас още в 13-ата минута. Така Олимпиакос взе сериозна преднина на португалския отбор в борбата за второто място в групата, което дава право за участие на осминафиналите в турнира.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА!

Лидер във временното класиране е ПСЖ, който има 10 точки от четири мача. Втори вече е тимът на Олимпиакос със седем, а с три по-малко е Бенфика, за който остава третата позиция. Андерлехт е последен само с една точка.