Жилина ще бъде без един от титулярните си нападатели Иван Лиетава на реванша срещу Литекс в Шампионската лига. Таранът бе резерва и в първата среща, в Ловеч, но се появи на терена през второто полувреме на мача, завършил 1:1. Сега обаче той няма да бъде на разположение на старши треньора Павел Хапал, тъй като бе продаден на турския Коняспор. Лиетава подписа договор за четири години, а Жилина ще получи за него 450 хиляди евро.

„Разбира се, че не е приятно да губим толкова класен играч. Но футболът е бизнес, и когато дойде добра оферта, е трудно да я откажеш,” обясни Хапал.

Реваншът между Жилина и Литекс е в сряда, от 20.30 часа българско време. Преди важната среща, наставникът на словаците успя да даде почивка и на много от титулярите си, в двубоя за първенство срещу Банска Бистрица, спечелен с 2:1 – точно каквато победа постигна и Литекс над Миньор.

„Надявам се срещу Литекс стадионът да е пълен, и нашите фенове да създадат жълто-зелен ад,” отбеляза още Павел Хапал.

„Успях да дам почивка на някои от играчите си срещу Банска Бистрица. Там теренът бе доста лош, и не исках да рискувам с ненужни контузии,” добави наставникът. В неделя с тима не тренираха Владимир Лейтнер и Бабатунде Бело, но към заниманието се присъедини Марио Печалка. И тримата обаче ще са на разположение за сряда.