Литекс завърши 1:1 при домакинството си на Жилина от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и по този начин ловчанлии запазиха шансовете си за продължаване в следващия етап на турнира.

Гостите първи имаха възможност да вкарат, след като в 12-та минута Гулдан изведе с добър пас Оравец, който бе изпуснат от Барт и се озова сам срещу Галато, след което стреля слабо, което не затрудни бразилския вратар, който спаси.Последваха два добри изстрела на Ивелин Попов в 18-та минута, но те не затрудниха вратаря на Жилина Дубравка. В 20-та минута Пламен Николов върна лошо топката към Галато, който бе изпреварен от Чийсей и той стреля с глава, но в аут.

Литекс успя да натисне своя съперник и в 22-та минута Том шутира, но прати топката в аут. Последваха два нови опасни удара на Ивелин Попов. Първо в 28-та минута той стреля отдалеч, но в страни от вратата на Дубравка, а минута по-късно капитанът на ловчанлии направи добър пробив, но топката мина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Дубравка.

До края на първото полувреме футболистите на Литекс имаха надмощие, но нови пропуски направиха Ивелин Попов, Том и Нифлор. В последните секунди на първите 45 минути двата отбора си размениха по едно опасно положение. Чийсей излъга двама футболисти на Литекс и стреля, но Галато спаси. Последва опасен пряк свободен удар за „оранжевите”, който бе изпълнен от Ивайло Петков, но Дубравка успя да отрази удара му.

В началото на второто полувреме футболистите на Жилина имаха възможност да поведат в резултата, след като в 50-та минута Оравец подаде много добре към Рилке, който изскочи зад отбраната на Литекс и излезе сам срещу Галато, но стреля в аут. В 60-та минута Ивайло Петков стреля от фаул, но топката срещна десния стълб на вратата на Дубравка.

Жилина успя да поведе в резултата в 66-та минута, когато Рилке намери Томаш Майтан, който бе оставен непокрит на около 12 метра фронтално срещу вратата и с удар в долния ляв ъгъл на Галато вкара за 0:1.

Последваха няколко силни минути за словашкия отбор. В 75-та минута Йеж стреля опасно, но топката мина над напречната греда. Минута по-късно Бело направи добър пробив и излезе сам срещу Галато, но след удара му топката излезе в аут.

Литекс успя да изравни резултата в 79-та минута, когато Нифлор свали топката с глава към Ивелин Попов, който подаде към Том, а той отблизо прати топката във вратата на Дубравка за 1:1.

Жилина можеше да стигне до победата в мача в 88-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Литекс защитниците на домакините не се ориентираха добре и позволиха на Лиетава да стреля, след което Галато спаси и изби в корнер.

Реваншът в Жилина е на 4 август на стадион „Под Дубном” от 20.30 часа. Мачът е поверен на австрийска съдийска бригада начело с Томас Ейнвалер.