Класирането на Монако за елиминациите в Шампионската лига е ключов момент за френския футбол. Това заяви треньорът на Димитър Бербатов и компания Леонардо Жардим след снощната победа с 2:0 над Зенит в група С на турнира.

Логично португалският наставник беше много доволен от факта, че успехът донесе и първото място за „монегаските“, което ще им помогне да избегнат потенциални тежки съперници в 1/8-финалите.

„Два френски отбора (другият е Пари Сен Жермен – б.р.) се класираха за осминафиналите, което се вижда рядко“, заяви Жардим. Последният път, когато два тима от Франция се класираха за елиминациите, беше през 2012 година (Олимпик Марсилия и Олимпик Лион).

„Това постижение е важно за мен, но е по-важно за отбора, за града и за френския футбол. Спомнете си, че през август Монако беше считан за най-слабия тим в своята група.“

„Тук не става дума за отмъщение, но съм доволен, понеже постигнахме целта си. Отборът даде солиден отговор на критиците, особено на тези във Франция, които още в началото на сезона казваха, че нямаме нужното качество, за да продължим напред.“

„Завършихме първи, защото събрахме повече точки от другите отбори. Заслужено е, ние бяхме най-добрият отбор“, заключи Жардим.