„Великолепната игра на португалския полузащитник Жоао Моутиньо в голяма част предреши крайния изход на мача Монако- Зенит, който завърши 2:0“, смята треньорът на руснаците Андре Вилаш-Боаш.

„Мисля, че Зенит направи едно добро първо полувреме. Контролирахме играта, надигавахме противника, но втората част беше за Монако. Излизането на Димитър Бербатов направи играта на домакините много по-опасна, много по-агресивна в атака. Те взеха инициативата, изработиха си свободен удар, вкараха гол. И ние вече нямаше как да прекършим техния устрем“, заяви португарският специалист.

„Но ние ще се насочим към Лига Европа. Разбира се, искахме да пордължим в Шампионската лига. Веднъж имахме шанс, преди първия гол, който пропуснахме. И след това вече нямаше как да създадем положение. След първия гол Монако напълно овладя събитията на терена и най-вече с блестящото представяне на Жоао Моутиньо“, добави още Вилаш-Боаш.

„Много е трудно да прекършиш защита като тази на Монако. И не само четиримата им в последната линия, а целият отбор се защитава много задружно. Преди жребия моето мнение беше, че групата е равностойна и непредвидима и видяхте, че е така“, завърши младият треньор на Зенит. /БТА