Треньорът на Ница Люсиен Фавр не се поколеба дори за миг да посочи своя основен нападател Марио Балотели като един от главните виновници за поражението с 0:2 от Наполи в реванша от плейофите в Шампионската лига.

Наставникът не скри, че е трябвало много по-рано да замени безличния нападател много по-рано. Смяната дойде в 77-ата минута, макар че на „Алианц Ривиера” Балотели бе тотален анонимник, като дори опропасти няколко обещаващи атаки в желанието си да играе сам.

Наполи отлетя там, където за Ница не остана кислород

„Не желая да говоря за неговото представяне. То бе изцяло негативно и Марио трябваше да бъде заменен много по-рано”, каза лаконично Фавр веднага след края на мача.

„Марио не игра добре”, добави наставникът по-късно на официалната пресконференция. „Трябваше да го сменя по-рано. Взимам решенията заради начина, по който виждам играта, а той не беше достатъчно добър тази вечер. Не знам какво се случи при първия гол на Наполи. Видях само, че имаше някаква дискусия между Марио и съдиите (по повод накити, които трябваше да бъдат облепени – б.р.).”

Резултати и голмайстори от плейофните реванши в ШЛ

„Ален Сен-Максимен беше силен при индивидуалните си пробиви, но е лесно, когато имаш топката. Той трябва да се труди много, защото да бъдеш част от отбор е съвсем друго нещо. Мачът дойде твърде рано за Уесли Снайдер, за да може той да покаже повече.”

„Лига Европа е точното ниво за Ница и ни очаква тежък турнир. Наполи е силен отбор, те водеха мача в по-голямата му част, като играят един и същи стил вече години наред. Тактически и физически те бяха фантастични тази вечер. От мига, в който ги изтеглихме при жребия, знаех, че ще ни бъде много трудно”, допълни Фавр.