След седмица пауза Наполи отново доказа пълното си превъзходство срещу Ница в реванша помежду им от плейофите в Шампионската лига. Точно както на „Сан Паоло” и сега неаполитанци се наложиха с 2:0 над тима на Люсиен Фавр. Макар този път треньорът да можеше да разчита и на Уесли Снайдер, и на Марио Балотели , „орлите” нямаха никакъв шанс да се противопоставят. Така с общ резултат 4:0 след двете срещи Наполи на Маурицио Сари е сигурен участник в груповата фаза.

На „Алианц Ривиера” головете паднаха през втората част, като този път точни бяха Хосе Кайехон и Лоренцо Инсиние.

Мака че италианците гостуваха, това не им попречи почти от самото начало да наложат волята си в центъра на терена. Играчите на Маурицио Сари действаха със спокойствие и самочувствие, а в 13-ата минута изпуснаха идеален шанс да поведат и до голяма степен да убият интригата. Грешка на Ница при разиграването пред собствената врата позволи на Лоренцо Инсиние да прихване един пас към Данте, подмина бразилеца в пеналта и стреля много силно от 7-8 метра. Вратарят Йоан Кардинал протегна ръка и изби в корнер шута, който влизаше в близкия му ъгъл.

„Везувиани” продължиха да диктуват темпото на мача с чудесното си движение по терена, когато топката бе под техен контрол, а това се случваше в по-голямата част от мача. В 27-ата минута Инсиние получи отляво и нахлу между двама защитници в наказателното поле. Италианският национал стреля фалцово към далечния ъгъл, а Данте закачи изстрела му с глава и не бе далеч да заблуди вратаря си. За късмет на Кардинал топката прелетя над гредата.

Предвид комфортния си аванс от първия мач, неаполитанци атакуваха с намален интензитет и можеха да накажат много лошо Ница в добавеното време на първото полувреме. Тогава Инсиние за пореден път се измъкна от бранителите на „орлите” и пробва нещо средно между шут и изстрел по диагонала. Топката премина доста далеч от целта, като подмина и всички съотборници на италианеца, заели позиции в наказателното поле.

Само секунди след началото на втората част Наполи най-сетне стигна до гола на успокоението. В 48-ата минута за пореден път Ница загуби топката в собствената си половина, а Инисиние по чудесен начин изведе капитана Марек Хамшик отляво по атаката. Словакът даде идеален пас по тревата, който стигна до напълно непокрития пред вратарското поле Хосе Кайехон. Испанецът директно прати топката под гредата за 1:0.

Само минутка по-късно Наполи можеше да реши всичко. Дрийс Мертенс получи топката в дъгата, с един финт остави на място и двамата централни защитници, след което с десния крак стреля силно по тревата. Йоан Кардинал плонжира безнадеждно, а топката отскочи с огромна сила от левия стълб.

В средата на втората част Инсиние също изпусна да доубие и малкото останала интрига. Италианецът в 64-ата минута изпрати опасен шут отблизо по посока левия ъгъл зад Кардинал. Вратарят показа добро позициониране и изби, а после защитник притичи и изчисти в корнер.

В последните минути Ница можеше да защити честта си чрез резервата Игнатиус Ганаго. Седем минути преди края сенегалецът получи кълбото пред наказателното поле на Наполи  и тръгна напред, след което с хубав финт заблуди Раул Албиол. Загубата на ориентация от страна на защитника позволи на Ганаго да стреля от 12 метра, ала той го стори право в тялото на Пепе Рейна. Вратарят имаше и късмет да спаси с рамо.

89-ата минута бе мигът, в който всичко приключи. Наполи осъществи поредния си скоростен набег отляво, Фаузи Гулам напредна почти до аутлинията и с пас по тревата намери Инсиние на 4-5 метра зад точката на дузпата. Италианецът укроти кълбото, а със следващото докосване стреля неспасяемо по диагонала, за да порази долния ляв ъгъл – 2:0.

В първата минута от добавеното време Ница не бе никак далеч от почетния гол. Пиер Леес Мелу получи пространство в близост до вратата и стреля много силно, улучвайки напречната греда.

Все пак тимът на Фавр може да се успокои с това, че също има гарантирани 6 мача в евротурнирите до декември, само че в групите на Лига Европа