В очакване на полуфиналния мач-реванш между Байерн Мюнхен и Барселона, феновете на немския гранд, а и не само, се питат възможен ли е обрат след успеха с 3:0 на Барса в първия мач. Двубоят е във вторник, 12-и май в Мюнхен, а популярното издание Goal.com припомни някои от най-големите обрати в историята на европейските клубни турнири.

Един от най-култовите финали в историята на Шампионската лига пък е през сезон 2004-2005, когато за седем минути Ливърпул успява да навакса три гола пасив срещу Милан и при дузпите печели титлата, след решителен пропуск на Андрий Шевченко.

Година по-рано, през сезон 2003-2004 Реал Мадрид се изправя срещу Монако и повежда с 4:1 в първия мач на четвъртфиналния плейоф на Шампионската лига, но допуска намаляване до 4:2. В реванша Монако побеждава с 3:1 и така с повече голове на чужд терен продължава към полуфиналите.

В друг четвъртфинален сблъсък през същия сезон Милан побеждава с 4:1 Депортиво Ла Коруня като домакин, но в реванша в Испания пада с 0:4 и напред продължава Депортиво Ла Коруня.

През сезон 1992-93 година Лийдс се изправя срещу Щутгарт в първия кръг на европейската купа. Немците бият с 3:0 като домакини и вече изглеждат сигурни за втория етап, но в реванша Лийдс успява да победи с 4:1. Голът на чужд терен все пак би класирал Щутгарт, но се оказва, че клубът е използвал четвърти чужденец, при разрешени по това време само трима. Щутгарт е наказан със служебна загуба с 0:3 и следва преиграване, което класира Лийдс напред сле успех с 2:1.

Друг немски отбор Шалке се класира напред в Европа 35 години по-рано, въпреки че губи с 0:3 в първия мач от датския Копенхаген. В реванша през 1958-а година Шалке побеждава с 5:2. Тогава правилото за голове на чужд терен все още не е въведено и следва трети двубой, който Шалке печели с 3:1 и така отстранява датчаните.