Отборът на Барселона гостува на Байерн Мюнхен в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига във вторник, 12 май. Двубоят обещава да бъде интересен, а в каталунските издания вече се редят коментари относно предстоящото зрелище. Медиите в Испания обаче като че ли се обединиха около позицията, че за момента най-сериозното предизвикателство пред тима на Луис Енрике е победа на „Алианц Арена“.

Барса се наложи с 3:0 в първата среща на „Камп Ноу“, но макар и почти всичко да изглежда решено, никой не смее да отписва предварително машината на Пеп Гуардиола.

Байерн загуби и първия си мач от четвъртфиналите на надпреварата срещу Порто с 1:3, но в своя дом баварците прегазиха португалския си съперник с 6:1.

Историята на сблъсъците между Барса и Байерн е богата, а първата среща между двата състава датира от 1995/96, когато испанци и немци се изправят един срещу друг на полуфинала в Купата на УЕФА. Барса измъква нулево равенство в първия двубой, но в реванша губи с 1:2 и така се сбогува с турнира.

Сега в каталунската общност трудно се прокрадва мисъл за загуба, още по-малко за елиминация. Особено и при все наличието на Лионел Меси в редиците на тима. Предизвикателството обаче пред възпитаниците на Луис Енрике е победата на „Алианц Арена“.

Двубоят е на 12 май от 21.45 часа и ще може да го проследите в сайта Gong.bg и в ефира на Дарик радио.