Наставникът на Зенит Андре Вилаш Боаш отново се изказа повече от ласкаво за българската звезда на Монако Димитър Бербатов. Двата тима се срещат в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 

Преди първия мач между тях в Санкт Петербург португалецът също не спести суперлативите си по адрес на нападателя, а сега дори беше още по-ласкав в думите си по негов адрес. 

"Монако е един много добър състав със страхотни футболисти. Безспорно най-голямата заплаха за нас е Димитър Бербатов, той е велик играч. Много е труден аз опазване."

"Качествата му при отбелязването на гола са безспорни и всеки ги знае. Но освен това е много опасен и полезен и при изграждането на головите атаки", сподели Вилаш Боаш на пресконференцията преди мача. 

Мачът между Монако и Зенит е изключително важен за определянето на втория класирал се от тази група след Байер Леверкузен на осминафиналите в Шампионската лига. "Монегаските" са с точка повече, като дори и равенството ги устройва. За руснаците успехът е единственото, което ги класира напред.