Безредиците предизвикани от феновете на Спартак Москва при гостуването на Жилина в Шампионската лига в сряда са били протест срещу убийството на привърженик на руския тим.

28-годишният Егор Свиридов е бил убит по особено брутален начин в Москва от малцинствена група при опит за грабеж. Той и негов приятел били нападнати от няколко севернокавказци и при станалото меле, Свиридов бил застрелян с четири изстрела. Другият нападнат също е пострадал при стрелбата, но сега се възстановява в болница.

След убийството запалянковци на Спартак са организирали протест в руската столица, скандирайки „Русия за руснаците”, визирайки произхода на убийците.

След това феновете са решили да излеят гнева си и на стадиона в Жилина, като създадоха безредици по трибуните и обстрелваха терена с фойерверки и други предмети, а част от тях нахлуха на игралното поле. Това доведе до 20-минутно прекъсване на срещата, която в крайна сметка бе доиграна и спечелена от московския състав с 2:1.

Инцидентът с руските привърженици идва само дни, след като Русия спечели домакинството на Мондиал 2018. Феновете на Спартак Москва се заканват да продължат с протестите, докато не получат справедливост за убития.