В истинско бойно поле се превърна стадионът на Жилина по време на двубоя от груповата фаза на Шампионската лига срещу Спартак Москва. Мачът, който бе последен за двата тима в турнира приключи с победа за гостите от Русия, чийто фенове прекъснаха срещата за около 20 минути, след като заляха терена с фойерверки в самото му начало.

Само три минути след първия съдийски сигнал, главният рефер на срещата бе принуден да прибере двата тима, след като близо 400-те привърженици пътували от Русия започнаха безпричинно да обстрелват терена с пиротехнически средства.

Човек от щаба на Спартак незабавно бе изпратен в сектора с руски фенове, за да се опита да успокои хулиганите. След близо 20-минутно прекъсване все пак мачът бе подновен, а гостите стигнаха до победа с 2:1.

Така домакините от Жилина не успяха да запишат нито една точка в надпреварата и безславно отпаднаха от турнира. Спартак пък продължава с евромачовете си и през пролетта, но в турнира за Лига Европа.

Майтан вкара първия гол в срещата в полза на домакините, но далеч по-опитният състав на московчани успя да обърне изцяло нещата в своя полза. Първо Алекс изравни, а Ибсон подари победата на гостите. Именно Ибсон обаче бе десет минути преди края с червен картон.