Отборът на ЦСКА Москва записа първа победа в груповата фаза на Шампионската лига в тазгодишното издание, след като победи с 3:0 Трабзонспор. Двубоят от поток В се игра в руската столица на стадион „Лужники”.

Въпреки контузиите, които мъчеха домакините, ЦСКА Москва надигра своя съперник, като наставникът Леонид Слуцкий, дори заложи на играч от младежкия тим - 19-годишния защитник Семен Федотов.

В 29-та минута Вагнер Лав намери с петичка Сейду Думбя, който навлезе в наказателното поле и откри за 1:0. Едва в края на мача обаче паднаха другите два гола за ЦСКА Москва.

В 77-та отново Сейду Думбя и Вагнер Лав бяха в основата на попадението, но точният изстрел бе на Александър Цауня. В 86-та феновете на домакините бяха вдигнати на крака отново. Сейду Думбя получи топката на линията на наказателното поле, преодоля лесно защитник, излезе очи в очи с вратаря Толга Зенгин и спокойно прати топката в далечния ъгъл за крайното 3:0.

Другият мач, който има значение за класирането в групата, Лил – Интер, ще стартира заедно с основната част от срещите. Във временното подреждане Трабзонспор и ЦСКА Москва са лидери с еднакъв брой точки – 4. Италианците са с 3, докато Лил има 2 пункта.


szólj hozzá: C1-0T


szólj hozzá: CSKA Moscú 2 - 0 Trabzonspor


szólj hozzá: CSKA Moscú 3 - 0 Trabzonspor