Отборът на Барселона е сигурен осминафиналист в Шампионската лига, след като възпитаниците на Пеп Гуардиола се наложиха с 3:0 над гръцкия Панатинаикос.

Младият нападател на „каталунците” Педро Родригес се разписа на два пъти, а третото попадение бе дежурният гол на Лионел Меси.

Родригес откри в 27-ата минута, когато се възползва от пас на Дани Алвеш. Лионел Меси покачи на 2:0 с точно изпълнение в 63-ата минута. Това бе шестият гол за аржентинската звезда в тазгодишното издание на турнира. Резултатът стана класически в 69-ата минута, когато отново Педро бе на точното място.

С оглед на пропуснатите положение от страна на Барселона, 0:3 е най-малкият резултат, с който домакините от Панатинаикос можеха да загубят. Гостите от Испания имаха близо 20 удара по посока на вратата на домакините, докато футболистите от Панатинаикос се отчетоха с едва три за цял мач.

По-рано днес в другия мач от групата Рубин Казан се наложи с 1:0 над Копенхаген и запази отлични шансове за класиране напред. Борбата за второто място ще бъде именно между Рубин и Копенхаген, който са разделяни от една точка. Сигурен участник на осминафиналите е Барселона с 11 точки, а Панатинаикос напуска надпреварата.