Рубин Казан записа много важни три точки в груповата фаза на Шампионската лига. Руският клуб се наложи с минималното 1:0 над гостуващия Копенхаген. Единственият гол в срещата дойде в продължението на първото полувреме и бе от дузпа.

Гостите от Дания бяха по-добрият тим на терена, но разконцентрираната им игра в предни позиции, не им позволи да запишат поне точка в двубоя. Домакините стигнаха до важното попадение, след като ветеранът Йеспер Грьонхяер игра с ръка в наказателното поле, а от бялата точка Кристиан Нобоа, не сгреши. Това бе втора реализирана дузпа за футболиста в Шампионската лига до този момент.

През втората част гостите изцяло диктуваха събитията на терена, а нападателят на тима Ндой удари напречната греда зад вратаря Рижиков. Освен това положение, футболистите на Копенхаген имаха още няколко възможности, но така и не успяха да преодолеят стража на домакините.

По-късно тази вечер Панатинаикос посреща Барселона в мач от същата група. Лидер преди този мач е Барселона с осем точки, следва тима на Копенхаген със седем и Рубин с шест. Панатинаикос е последен с две точки.