Централният защитник на Ливърпул - Върджил Ван Дайк остана огорчен от факта, че срещу него не бе отсъдено нарушение в ситуацията, предшестваща гола на Дрис Мертенс, с който Наполи поведе с 1:0 на "Анфийлд" по време на снощния мач от Шампионската лига.

В 21-вата минута холандецът и белгиецът скочиха за една висока топка в центъра на терена, след което Ван Дайк падна, но играта продължи. Това обаче отвори пространство в отбраната на домакините, а Ди Лоренцо отправи страхотен пас към Мертенс, който се изстреля напред. Белгиецът прати по много техничен начин топката в далечния ъгъл, давайки преднина на италианците. ВАР прегледа ситуацията както за евентуално нарушение срещу Ван Дайк, така и за засада. След известно забавяне голът в крайна сметка бе зачетен.

"Аз не падам без причина. Спечелих топката. Мисля, че Мертенс първоначално дори не се стремеше към топката, а търсеше контакт с мен. Жалко е да получиш такъв гол, но ние трябваше да следваме плана си и мисля, че второто полувреме беше добро за нас. Непрекъснато пресирахме и атакувахме, а те нямаха други възможности освен гола. Разочаровани сме, че не успяхме да спечелим", заяви Ван Дайк.