Официалният сайт на УЕФА публикува специален материал за отбора на Рудар Плевля, съперникът на Литекс във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. В него се говори за шансовете на черногорци срещу българския шампион, като се цитират мнения на футболисти на Рудар, които признават класата на Литекс, но смятат, че имат шансове за успех в реванша след 1:0 за „оранжевите” в първия мач. Отборът от Плевля черпи вдъхновение от евентуалния си съперник в следващия кръг – малтийският Биркиркара, който сензационно победи Жилина с 1:0 в първия мач.

„Биркирката ни показа, че всичко може да се случи във футбола”, заявява треньорът на Рудар Небойша Вигньевич. „Кой можеше да предположи, че малтийският шампион ще бие най-добрия словашки отбор? Така че, защо да не можем да направим същото срещу българския шампион? Очевидно е, че Литекс е по-добър от нас и имат повече опит на това ниво, но ние взехме резултат, който ни дава надежда за реванша вкъщи. Така че, защо да не сътворим изненада?

Разликата в Ловеч сътвори Ивелин Попов със своя гол, но вратарят на Рудар Милош Раданович запази шансовете на своя отбор с невероятни спасявания. „Не мога да си спомня да съм правил повече спасявания в един мач от мача с Литекс. Българският отбор е много силен, много опасен, но ние не играхме така, както можем в първия мач. По-добри сме в предни позиции, отколкото показахме в Ловеч. Литекс е фаворит, но ние ще дадем най-доброто от себе си да сътворим изненада”.

Оптимистично настроен е и халфът Нермин Усени. „Литекс си мисли за груповата фаза на Шампионската лига. От друга страна, ние просто мислим за това да играем най-добре. Сигурен съм, че те усещат малко напрежение, защото знаят, че в 90 минути може да се случи всичко. Нашата единствена задача в реванша е да дадем 100%. Ако нашето най-добро представяне не е достатъчно, тогава няма да съжаляваме”.