Отстраняването на Ювентус от четвъртфиналите за Купата на Италия накара много хора в Италия да преосмислят вярата си в големите успехи на "бианконерите" през този сезон. Големи успехи, които до голяма степен се свързваха с Кристиано Роналдо.

Представянето на португалеца, който впечатли в първата половина на сезона, винаги се анализира детайлно. Поради тази причина спадът във формата му в първите пет мача от 2019-а няма как да остане незабелязан.

"Гадзета дело Спорт" посвети материал на разочароващия Роналдо в двубоя с Аталанта, което според изданието поставя под съмнение това, че той може да изведе Юве до европейския връх, именно целта, с която бе привлечен.

В злополучния двубой Роналдо има само 9 успешни паса. Това накара "Гадзета" да погледне и към други данни от представянето на Кристиано. В последните си четири години за Реал Мадрид той имаше средно между 1,2 и 1,5 чисти положения за гол. В Серия А през тази година този показател е спаднал под 1. Спаднало е и присъствието му в наказателното поле на съперника. От между 7,3 до 9,3 доказвания на топката в мач за "белия балет" до 6,5 за "старата госпожа".

Най-притеснителни са данните от мачовете, играни на "Ювентус Стейдиъм". В 11 двубоя от Серия А у дома Кристиано е реализира само 4 гола. Въпреки това Юве все пак е запазил стопроцентов актив. Далеч от дома, португалецът играе много по-успешно - голове в осем от десетте му двубоя.

Все пак за успокоение може да служи факта, че и друг път на Кристиано му се е случвало да започне годината слабо. Купата вече е в историята, шампионатът е на практика гарантиран, така че Масимилиано Алегри ще трябва да фокусира енергията на суперзвездата си върху Шампионската лига. Там Роналдо трябва да докаже, че все още е сред най-добрите.