Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге сподели, че загубата с 1:3 при визитата на Порто е била цената, която е трябвало да плати баварският гранд за липсата на толкова много ключови футболисти. За гостуването в Португалия треньорът Пеп Гуардиола имаше на разположение само 15 здрави полеви футболисти, като сред отсъстващите бяха звездите Ариен Робен, Франк Рибери, Давид Алаба и Бастиан Швайнщайгер.

"Не смятам да критикувам тима за загубата. В момента имаме само 13-14 здрави играчи и те играят по три пъти на седмица", каза Румениге. В първенството Байерн има аванс от 10 точки пред втория Волфсбург и там кризата с контузените не се усеща, но според президента на баварците в европейските мачове това прави разликата. "Липсата на концентрация, която е в резултат на умората, ни попречи днес", добави шефът.

Именно след 3 индивидуални грешки пред наказателното поле на Шаби Алонсо, Данте и Жером Боатенг паднаха и трите гола за Порто. "Доста по-различно си представяхме, че ще се развие срещата", каза вратарят Мануел Нойер, който като по чудо не бе изгонен още в третата минута, когато фаулира в наказателното поле останалия сам Джаксън Мартинес.

"Не бяхме достатъчно уверени и не създадохме много шансове за гол. Отделно, че направихме и куп грешки. А в Шампионската лига това се наказва. Всички сме в трудна ситуация, но трябва да излезем заедно от нея", добави стражът на баварците. Старши треньорът Пеп Гуардиола пък заяви, че въпреки лошия резултат той не е напълно разочарован от представянето на тима си.

"Опитахме всичко, но Порто са много силен физически отбор. Това определено ни затрудни. Резултатът е лош, но това далеч не означава, че сме се предали. В реванша очаквайте да се представим по-добре", заяви испанският специалист. За реванша, който е идната седмица, се очаква Франк Рибери да е на линия. Шанс да се появи на "Алианц Арена" има и за Швайнщайгер, но това ще стане ясно в следващите дни./БТА