Порто постигна малко изненадваща победа с 3:1 срещу Байерн Мюнхен, като дръпна бързо в резултата, и запази темпото до края, в четвъртфинала от Шампионската лига.

Без Ариен Робен, Франк Рибери, Бастиан Швайнщайгер, Давид Алаба, и с двама вратари на пейката, Байерн не приличаше на себе си, и изигра ужасяващ мач. Защитата на "баварците" на няколко пъти отчая Мануел Нойер, а в нападение Гьотце и Мюлер бяха далеч от истината.

Порто използва своите шансове, и действаше светкавично, когато се отдадеше възможност, а такива не липсваха. На противоположния полюс, Байерн имаше едва пет удара в очертанията на вратата.

Феновете на Порто не пропуснаха да напомнят на Байерн финала на КЕШ от 1987-ма, когато победиха немския  колос и взеха трофея.

Реваншът е на 21 април, в Мюнхен.

Още в третата минута Рикардо Куарешма откри резултата, след като Джаксън Мартинес бе препънат в наказателното поле от Мануел Нойер, и арбитърът даде дузпа.

В деветата минута Роберт Левандовски пропиля отличен шанс да изравни, като ударът му мина над вратата, а веднага след това Порто вкара втори гол.

Нова невероятна грешка на Данте позволи на Куарешма да му отнеме топката и да напредне на скорост, сам срещу Нойер, и да покоси стража за втори път, в 10-та минута.

Тиаго Алкантара върна един гол в 28-та минута, след  като получи пас отдясно, от Джером Боатенг, топката през няколко футболисти в пеналта, за да стигне до Тиаго, който отблизо разстреля Фабиано.

Порто обаче с нищо не промени стила си, и продължи да търси попадения, и Алекс Сандо накара Мануел Нойер да чисти с върха на пръстите си, а топката се отби в напречната греда.

В 58-та минута отново Вратар №1 в света Мануел Нойер спаси вратата си, след като Данило засече центриране на Куарешма отдясно.

В 65-та минута Джаксън Мартинес вече не прости на Нойер, и с шестия си гол в седем мача, направи 3:1. Поредната трагична изява на защитата пред Нойер остави Мартинес да мине между двама, и да финтира стража, преди с техничен удар отляво да прати топката в мрежата.

Себастиан Роде имаше добра възможност отново да скъси дистанцията само до гол, но Фабиано се намеси навреме.

Вратарят на Порто остана стабилен до края, и отказа и Данте в една от последните добри атаки за Байерн.

Сега Байерн ще гони сериозен обрат у дома, като само три отбора в историята са обръщали резултат, след загуба с 1:3 като гост, въпреки домакинството на реванша.