Вратарят на Милан Нелсън Дида бе наказан и ще пропусне следващите два мача на „росонерите”, докато Селтик трябва да заплати глоба в размер на 25000 паунда за инцидента по време на срещата между двата тима в Шампионската лига. Милан ще обжалва решението на УЕФА, наложено на 34-годишния страж.

Дида се свлече драматично на тревата, когато фен на Селтик нахлу на терена и го бутна леко, при поражението на еврошампиона от „детелините” с 1:2 в Глазгоу на 3 октомври. (видео)

Селтик получи санкция за липса на добра организация и неправомерно държание на привържениците на тима. Шотландският шампион ще отнесе още 25000 при следваща издънка в следващите две години.

Дида бе изнесен на носилка, но впоследствие бе разкритикуван остро от всички, дори от свои съотборници, заради преиграването си. Бразилският вратар дори бе заменен от Желко Калач в последните секунди на двубоя.

Ако УЕФА отхвърли и обжалването на Милан, то Дида ще пропусне двете срещи на „росонерите” с Шахтьор Донецк – временният лидер в група D.