Изключително драматична се оказа срещата между Селтик и Милан от 2-рия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Домакините хвърлиха бомбата като победиха еврошампиона с 2:1 на своя „Паркхед”. Фен на Селтик пък нахлу на терена и удари вратаря Дида.

Първото полувреме на срещата завърши при резултат 0:0 и нищо не предвещаваше за по-нататъшните драми.

В 62-рата минута Стивън Макманъс откри резултата след като засече топката от корнер. Това бе първи гол за Селтик от четири мача срещу Милан в Глазгоу. Йоан Гюркуф се опита да спре удара на Макманъс, но топката срещна ръката му и влезе в мрежата на Дида.

Само 6 минути по-късно „росонерите” се върнаха в мача. Лий Нейлър спъна Масимо Амброзини в наказателното поле, а Кака реализира отсъдената от съдията Маркус Мерк дузпа.

В последната минута на редовното време Браун изстреля силен удар от около 20 метра, който Дида изби. Топката обаче попадна в краката на МакДоналд и той от два метра не сгреши.

Попадението доведе до екстаз сред 60-те хиляди, които бяха препълнили „Паркхед”. Един от тях излезе на терена и успя да удари с юмрук Дида в гърлото, докато футболистите на Селтик празнуваха победното попадение.

Първоначално 39-годишният страж тръгна да гони хулигана, но веднага след това падна на земята. Лекарският екип веднага му оказа медицинска помощ и бразилецът бе изведен на носилка. Мачът доигра резервния вратар Желко Калач.

В другата среща от групата Шахтьор записа ценен успех като гост на Бенфика с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата отбеляза Жадсон Родригес в 42-рата минута.

Във временното класиране в групата изненадващо води Шахтьор с пълен актив от 6 точки. 2-ро и 3-то място делят Селтик и Милан с по 3 точки, а на последната позиция е Бенфика без точков актив.