Течеше 32-ата минута на мача от ШЛ между Бешикташ и РБ Лайпциг, а трибуните на „Водафон Арена“ в Истанбул ревяха зверски заради току-що реализирания гол за 1:0 от Райън Бабел в полза на домакините.

И тогава немският вицешампион предприе странна смяна. Треньорът Хазенхютъл извади топ-стрелеца на тима Тимо Вернер и пусна на неговото място Клостерман.

Защо, след като гостуващият тим се нуждаеше именно от услугите на Вернер /21 гола миналия сезон/, за да навакса изоставането си в резултата?

Причината за ранната смяна на звездата на младежкия национален тим на Германия е доста особена: шумът от трибуните на стадиона.

Всъщност, да – на стария си стадион "Иньоню" Бешикташ постави световен рекорд по децибели, няма проблем лудите феновете от Босфора да сторят същото и на новата си арена.

„Не успявах да се концентрирам. Поисках тапи за ушите от резервната скамейка, но и това не помогна.“

Преди това Вернер бе забелязан да запушва ушите си неколкократно с ръце, за да се справи със зверския рев от трибуните, но без успех.

Интересно е да се отбележи, че преди мача Вернер бе запитан за лудите фенове на Бешикташ и отговорът му беше: „Ще отидем там без страх. Със сигурност не е същото, като да гостуваме на Борусия Дортмунд и Байерн.“

Уви, по-страшно е. И РБ Лайпциг загуби с 0:2