Старши треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел отбеляза, че въпреки поражението с 0:1 от Бенфика, неговият отбор е показал много добър футбол на Естадио да Луж в Лисабон.

"Борусия игра не просто добре, а великолепно. Много рядко се случва нещо такова, когато единия отбор изглежда много добре, много по-силен, а другият побеждава. Но все пак се случва и това се случи на нас. Но въпреки горчивината от поражението, аз съм горд с моите футболисти. Сега ще се подготвяме вече за ответната среща", обясни специалистът, който беше попитан и дали е имал наистина оферта от Арсенал.

Раменете на Обамеянг поддадоха, Бенфика триумфира

Лондончани може и да се разделят с Арсен Венгер, чийто договор изтича лятото, а за момента няма информации от клуба дали той ще бъде продължен.

"Отказвам да говоря за такива неща. Имам си отбор, имаме си задачи и аз искам да се концентрираме върху това, а не да мислим за неопределеното бъдеще, коментира по темата Тухел.

Той обаче призна, че може би е било грешка Пиер-Емерик Обамеянг да изпълнява дузпата.

"Наистина изглеждаше притеснен, езикът на тялото му говореше, че не е готов. Но се случва на всеки. Трябва обаче да сме наясно, че в елиминациите в Шампионската лига няма фаворити, особено между отбори, които влагат много средства в укрепването на отборите си."/БТА