Наставникът на Монако Леонардо Жардим побърза да охлади страстите след солидния успех на „монегаските“ над Арсенал с 3:1 в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига. Специалистът бе доволен от победата, но добави, че все още нищо не е окончателно решено.

Реваншът е на 17 март от 21.45 часа българско време.

„Анализирахме Арсенал много внимателно и бяхме наясно, че те са много силни през първата част на мачовете си. Бяхме доста организирани през първото полувреме, а това ни позволи да контрааткуваме доста ефективно“, каза Жардим.

„Арсенал разполага с доста качествени състезатели. Никой не мислеше, че този резултат е възможен. Арсенал е голям отбор. Изключително доволен съм, но все още не сме спечелили нищо“.

„Футболът е изкуство. Нужно е да знаеш как да атакуваш и как да се защитаваш. Ние сме доста балансиран състав. Трудно е да се бележат много голове в Шампионската лига, но ние го сторихме, което сочи, че сме добре организирани“

„Все пак това не бе нашата най-голяма победа в Шампионската лига. Имаме и по-големи, като например срещу Зенит и Леверкузен“, каза още Жардим.