Съперникът на Лудогорец в Шампионската лига люксембургският Дюделанж е измъчван от сериозни проблеми преди първия мач между двата отбора. Те се срещат в сряда в Разград. 

Първенецът на Великото херцогство няма да може да разчита на цели петима от основните си играчи. Някои от тях ще пристигнат в България, но вероятността да се появят на терена е нулева. 

Основният защитник Юлиен Турну Яиер ще бъде опериран. Той има проблеми в слабините и в близките дни ляга под ножа, което автоматично го вади от сметките за двата мача с българския шампион. 

Една от звездите на тима Даниел да Мота се хвана за коляното след последните занимания на отбора в навечерието на сблъсъка. Той не е контузен сериозно, но със сигурност няма да започне като титуляр. 

Друга от звездите - Рафаел да Соуса, който дойде през лятната пауза, не е 100% готов и треньорският щаб се чуди дали въобще да го включи сред избраниците си, или просто да го вземе в България за кураж на останалите си съотборници. 

Подобно е положението с още една чужда звезда - Филипе Маседо. По всяка вероятност и той няма да играе в първия мач. Халфът Юсеф Моктари също ще дойде с отбора, но е с контузия и няма да започне като титуляр. 

Това накара наставника на Дюделанж Себастиен Гронжан да включи цели трима вратари, за да оформи боеспособна група. Отборът му пристига в България малко по-рано, за да се аклиматизира. Днес те пристигат в Букурещ, а вечерта преди мача ще спят в Шумен.