Старши треньорът на Бенфика Руи Витория бе щастлив от победата над Борусия Дортмунд с 1:0 в Шампионската лига, но не пропусна да признае, че германците имат по-добър отбор от неговия.

"За да играеш с тези отбори, трябва да си готов дори да понесеш болка, но да се раздадеш до край. Така се стигна и до тази ситуация, от която ние отбелязахме нашия гол. Изработихме си я, положението, защото ние обръщаме голямо внимание на статичните положения.

Раменете на Обамеянг поддадоха, Бенфика триумфира

"Победата ни наистина има своя вкус днес. Играчите просто бяха като юмрук и постигнаха важен успех, дори без да допуснат гол. Но да се говори след мач като този, е много рисковано. Аз съм съгласен, че Борусия Дортмунд е много силен отбор и беше по-добър от нас днес. Мисля, че дадоха най-доброто от себе си и това прави нашата победа още по-важна.

"Имаме някои трудности в атаката, но знаем какво трябва да се направи във втората среща. Ако вкараме едно попадение, това ще даде огромна посока към крайния изход от двубоя", обяснява още специалистът.

Накрая той даде заслуженото и на вратаря Едерсон, който привлече погледите с няколко много важни спасявания. Особено важни се оказаха спасената дузпа и положенията, които дойдоха след като Бенфика поведе в резултата.

"Ние очаквахме подобен развой и бяхме готови за него. Наистина, имах някои добри спасявания, но не се смятам за герой. Задружни сме и това е ключът към нашия успех", обясни вратарят./БТА