Наставникът на Аякс Ерик Тен Хаг остана разочарован от съдийското решение да не бъде зачетен голът на тима му срещу Реал Мадрид в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. При 0:0 Николас Таляфико се разписа, но реферът Дамир Скомина се консултира с ВАР и отмени попадението за нарушение на Душан Тадич. 

Според специалиста, начело на амстердамци, това решение е срамно, но все пак той засипа с похвали тима си за представянето срещу европейския клубен шампион в последните три години и единственият проблем според него е липсата на повече точност при завършващите удари. 

"Видях един отличен Аякс, който натискаше един от най-силните отбори в Европа. Имахме много положения, трябваше да реализираме поне още минимум едно. Показахме класа срещу велик съперник. Единствената ми забележка е, че не успяхме да реализираме повече голове."

"Също така трябваше да сме по-концентрирани до самия край. Ако правиш няколко малки грешчици, отбор като Реал Мадрид те наказва. И сега, стигам до момента с ВАР. Срамно е, че този гол не беше признат. Това попадение, това решение, може да се окаже изцяло решаващо за крайния изход на целия сблъсък. Дано не е така", сподели Тен Хаг.