Датският Олборг ще обжалва червен картон, получен на старта на Шампионската лига в мача срещу Селтик, заради уникален съдийски гаф – объркан футболист за гонене.

Италианския рефер на двубоя Матео Трефолони изгони Мишел Бошан в 79-ата минута за нарушение срещу Йоргос Самарас. На видео повторението обаче ясно се вижда, че фаулът е извършен от Михаел Якобсен.

„Ще обжалваме” - категоричен бе спортният директор на датчаните Линге Якобсен – „Това бе очевидна грешка. Всеки видя и знае какво се случи.”

Бившият датски рефер Ким Милтон Нилсен заяви, че протестът на Олборг ще доведе до отмяна на червения картон и на евентуалното наказание на защитника Бошан, а Якобсен няма да бъде санкциониран.

Потърпевшият Мишел Бошан сподели, че италианският арбитър не е видял какво е станало и е питал играчите, кой е извършил нарушението срещу Самарас, преди да вземе решение и да покаже картона.

Сгафилият Матео Трефолони ръководи мача между ЦСКА – Литекс през пролетния полусезон на българското първенство през сезон 2006/07 година на българската А група, след като няколко месеца преди това бе свирил на Левски срещу Вердер Бремен в Шампионската лига.