Полузащитникът Кевин Строотман обяви, че е готов да изиграе своя трети мач за тима в разстояние на 7 дни. Холандският национал, който изкара дълги периоди в лазарета на „джалоросите“ заради травми през последните години, изобщо не се притеснява и дори желае да бъде титуляр срещу Порто утре.

В сряда той записа пълни 90 минути в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионска лига, а същото стори и в събота при успеха с 4:0 над Удинезе в първия кръг от Серия А.

„Във физическо отношение всичко беше наред“, каза Строотман. „Все още не играя на най-високото ниво, на което съм способен, но за първи път изиграх два мача в рамките на 3 дни и това е много важно.“

„Моите съотборници ми помогнаха толкова много и направиха нещата лесни за мен. Готов съм да играя. Дали ще бъда капитан? Още не знам дали всъщност ще съм на терена. В нашия клуб е ясно кои са тримата капитани (Франческо Тоти, след него Даниеле Де Роси, а след него идва именно Строотман – б.р.).“

„Ще се радвам да играя с лентата, но това е единственият клуб в света, където е ясно кой ще я носи. Така на всички ни е по-лесно“, добави Строотман.