Наставникът на Селтик Гордън Страхан остана изключително доволен, след като неговият отбор се класира за фазата на директните елиминации в Шампионската лига.

Днес шотландците загубиха с 0:1 от Милан последната си среща от Група D, но все пак минаха напред, след като Бенфика изненада Шахтьор с 2:1.

„Доста нови играчи, няколко контузии, доста уморени тела – трябва да сме доволни от резултата, който постигнахме в тази група”, каза специалистът.

„Като се замисля, можеше да се превърне в най-здравата от групите. Шахтьор похарчи 45 милиона за трансфери това лято, Бенфика един наистина, наистина добър отбор и разбира се Милан. Това, че минахме напред е просто прекрасно”, продължи Страхан.

„Мисля, че що се отнася до срещата ни тази вечер, може би ни липсваше малко късмет. Очевидно, те имаха повече възможности да отбележат, но и ние имахме нашите шансове. Трябва да престанем да инкасираме попадения във врата си – ако искаме да ставаме по-добри в Европа, ще трябва да обърнем сериозно внимание на този момент от играта ни”, завърши наставникът на Селтик.