Собственикът на италианския Интер Ерик Тохир иска увеличаване на отборите в груповата фаза на Шампионската лига. В момента в нея участват 32 тима. В момента италианските отбори разполагат с 3 отбора, тъй като Италия не е с висок коефициент.

"Италия, Англия, Франция и Испания са най–големите страни в спорта. Участието на клубовете от тези държави е много важно, тъй като могат да ги видях повече хора. Трябва да уважаваме и страни като Украйна, Азербайджан и други, които се опитват да се конкурират със силните в Европа", заяви Тохир пред La Gazzetta dello Sport.

"Лига Европа увеличи количеството на отборите играещи в турнира. Защо това да не стане и в Шампионската лига? Привържениците по света била се радвали да видят повече отбори в Шампионската лига, защо да не бъдат увеличени участниците?", продължава шефът на Интер.

"Нерадзурите" през този сезон участват в турнира Лига Европа като от два мача има две победи. В Шампионската лига са съставите на Ювентус и  Рома, а Наполи отпадна в плейофната фаза и продължи борбата в Лига Европа.