Диего Симеоне очаква вълнуващ мадридски финал в Лисабон, където на 25 май трофея на Шампионската лига ще си оспорват неговият Атлетико и Реал.

В снощния полуфинал-реванш "дюшекчиите" сразиха Челси насред Лондон с 3:1 и след нулево равенство в първия мач се класираха за финала. Ден по-рано Реал Мадрид разгроми Байерн в Мюнхен с 4:0 и с общ резултат 5:0 си осигури по безапелационен начин класиране за Лисабон.

"Не мога да дам прогноза за финала срещу Реал. И двата отбора се познаваме прекалено добре, тъй като сме съперници в Примера дивизион доста отдавна. Атлетико не е играл на финал в Шампионската лига от много, много отдавна и затова сега сме изключително развълнувани", заяви Симеоне на пресконференцията след мача с Челси.

Реал Мадрид има 9 титли от Шампионската лига, бивша Купа на европейските шампиони, и мечтае за юбилейна 10-а. Докато Атлетико има записано едно-единствено участие на финал. През 1974 г."дюшекчиите" играят финал за КЕШ срещу Байерн Мюнхен, като завършват 1:1. По онова време регламентът предвижда преиграване на мача, в което испанците са разгромени с 0:4.

"Засега не мисля за финала срещу Реал. Нека първо се порадваме на успеха срещу Челси. Искам да поздравя играчите и всички служители в клуба, защото без тяхната упорита работа, нямаше да сме тук сега, нито на 25 май ще бъдем в Лисабон. Поздравявам и майките на играчите ми за това, че са ги родили с топки /т.е. куражлии/", заяви с усмивка 44-годишният Симеоне.

"Преди финала за Шампионската лига обаче трябва да се фокусираме върху мача срещу Леванте, който е много важен", подчерта аржентинецът. Три кръга преди края на първенството на Испания Атлетико Мадрид води с 4 т. аванс пред Барселона и 6 т. пред Реал Мадрид. За последен път "дюшекчиите" са били шампиони през 1996 г., когато капитан на тима е именно Симеоне. /БГНЕС