Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели, че след загубата във финала на Шампионската лига, от Реал Мадрид, чувства предимно "горчивина".

Въпреки че изпусна нервите си в продълженията, Симеоне се овладя впоследствие, и поздрави джентълменски победителите, а след това отказа да коментира съдиите или съперника.

"Не съм тъжен. Чувствам горчивина, защото не постигнах целта си. Сега вече съм по-спокоен, и ситуацията отмина. Мачът свършва, когато реферът свири, няма какво повече да добавя," заяви Симеоне. Той бе ядосан от петте минути продължение на редовните 90, в които Атлетико получи изравнителен гол за 1:1.

"Надявам се, че Варан ще се поучи от тази случка. Той е страхотен футболист с голямо бъдеще," добави Симеоне за още един инцидент - спречкване с младия защитник на Реал Рафаел Варан.

"Реал Мадрид бе по-добър през второто полувреме. Умора имаше за всички, но те просто бяха по-добри. Опитах се да накарам отбора си да продължи да се бори през целия мач, и се гордея с футболистите си. Бяхме затворени и нямахме изход. Футболът е невероятен точно по тази причина. Учи ни, че в края на краищата, най-важно е да победиш," продължи Симеоне.

"Няма да плачем, че сме загубили, гледаме напред, и се готвим за новия сезон. Това е част от играта, има и двете възможности. Ние дадохме всичко от себе си, и хората знаят, че Атлетико може да побеждава," добави наставникът.

"Спечелихме една фантастична титла, и бяхме много близо да вземем и този трофей, което е добре за нас," отбеляза Симеоне.

Той завърши с обяснение за титулярното място на контузения Диего Коща: "Аз нося отговорността за това решение. Сгреших, но тази вечер той не бе в доброто състояние, което видяхме на последната тренировка."