Настоящите шампиони на Англия и Франция Челси и Пари Сен Жермен се срещат отново, този път в Лондон, за да решат спора кой да продължи на 1/4-финал в Шампионската лига.

ПСЖ се наложи в първата среща с 2:1, но допусна гол на свой терен, и сега на "Стамфорд бридж" няма какво да пази.

Предимството на головете на чужд телен определено значи много, когато се срещат тези два тима. Освен категоричния успех на Челси преди 12 години, последните две срещи между грандовете - през 2014-та и през 2015-та, биват решени именно с попаденията като гост.

През 2014-та Челси вкара един в Париж, и това стигна после след чиста победа у дома, на четвъртфиналите (3:1/2:0). Миналата година пък ПСЖ продължи, след като направи 1:1 у дома, но след това стигна до 2:2 на "Стамфорд бридж", на осминафинал.

Затова и тази вечер, пазенето на чиста мрежа ще значи много за Челси. В първия двубой Златан Ибрахимович и Единсон Кавани бяха точни за ПСЖ, а Джон Оби Микел се разписа за "сините" от Лондон.

В Челси все още си вярват, че могат да спечелят не само този мач, но и Шампионската лига.

Пари Сен Жермен пък още чака да чуе, дали може да използва Марко Верати за сблъсъка.

Още новини около двубоя в часовете преди него очаквайте в Gong.bg, а мача можете да проследите с нас, както и в ефира на Дарик радио.

С по-чист успех - 1:0, Бенфика гостува на Зенит в Русия, със същата цел - продължаване в Топ 8. Двубоят на "Стадион Петровский" е в 19 часа българско време, а от 21.45 е мега-сблъсъкът между Челси и Пари Сен Жермен.

Мачът на Зенит и Бенфика бе поверен на Виктор Касай, а в Лондон ще свири Феликс Брих.