Треньорът на Пари Сен Жермен Лоран Блан вярва, че голямат преднина на тима му в домашното първенство не само, че не е минус, но и солидно преимущество, когато дойдат мачове за Шампионската лига.

Според наставника другите участници в елиминационната фаза трябва да мислят и как се развива сезона им в собствените първенства, докато неговият тим няма такъв проблем. Парижани водят с 22 точки пред втория в Лига 1 Монако, като едва миналата неделя претърпяха първа шампионатна загуба.

„В другите първенства, като английското например, там са много концентрирани относно вътрешните битки. В Англия отборите винаги пазят най-добрите си състави за мачовете в първенството“, коментира Блан.

„Вижте Байерн и другите големи отбори в Европа. В даден момент те всички имат ключови срещи в домашните си първенства. Те не подценяват шампионата си, както правим ние във Франция само защото сме ПСЖ и водим с много точки в класирането. Мисля си, че във Франция Шампионската лига е много по-ценена в момента. Всички ние търсим наш клуб, който да я спечели. ПСЖ е такъв и това ни носи допълнително напрежение“, добави Блан.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS