Нападателят на Волфсбург Андре Шюрле беше повече от щастлив след класирането на тима му в четвъртфиналите на Шампионската лига. Германският национал също така си пожела в тази фаза на турнира да се изправи срещу бившия си тим Челси, който тази вечер има решителен осминафинален реванш срещу Пари Сен Жермен.

Снощи Волфсбург победи у дома с 1:0 белгийския Гент и с общ резултат 4:2 от двете срещи елиминира противника си. Постижението е историческо за „вълците“, които никога преди това не бяха достигали до такъв етап от надпреварата.

След мача журналистите се пошегуваха с Шюрле, като го попитаха дали вторник не е неговият ден, защото в предишния вторник той вкара хеттрик срещу Хановер, а вчера отново бе автор на победния гол. „Кой ги измисля тези неща? Следващият път, когато играем в Шампионската лига, пак ще бъде вторник вечер. Ще е хубаво, ако и тогава нещата се развият по същия начин“, каза с усмивка Шюрле.

„За Волфсбург четвъртфиналът е нещо много голямо. Още ни е трудно да го възприемем. Все пак това е исторически момент за клуба, който никога не е стигал толкова далеч. Вече повече хора в Европа ни познават, а това много добре за Волфсбург. За нас турнирът едва започва.“

„Чувствам се добре, когато вкарвам в мачове като този. Това показва, че още съм тук, че игая добре и ми дава увереност. Според мен отборът се промени много в сравнение с предишните години. Печелим мачове и свикнахме да се борим.“

„Дали имам предпочитан противник за четвъртфиналите? Който и да се падне, ще е хубаво. Смятам, че можем да направим нещо срещу всеки съперник. Винаги имаш шанс, щом се играе в два мача. Просто трябва да се забавляваме. Ако трябва обаче да посоча наистина някога, тогава нека е Челси. Още обичам този клуби ще е хубаво да го посетя отново“, добави Шюрле.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS