Мениджърът на Лестър Крейг Шекспир заяви, че е доволен от факта как е успял да настрои играчите си за битката със Севиля. 

Според него, с оглед на показаното себераздаване на терена, Лестър напълно заслужено отива на четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Лисиците", шампиони от миналата година във Висшата лига, се класираха след домакинска победа с 2:0 и общ резултат 3:2.

"Момчетата могат да се гордеят със себе си. Отборът игра силно през всичките 90 минути. Да, понякога и късметът беше с нас, но като цяло ние се борехме в тази среща с огромно желание от 1-ата минута", коментира той.

"Нашата цел, за която си говорихме в съблекалнята, беше да създадем максимално трудности за Севиля в първите 15 минути. Защото ако те влязат по-добре в мача, за нас ще стане много тежко. И в този момент се включи и Шмайхел, което беше изключително важно. Сега като гледам назад, Лестър заслужава мястото си на четвъртфиналите в Шампионската лига, защото отстрани един от най-силните отбори в Европа", коментира спокойно доволният мениджър на Лестър.

Един от футболистите и автор на втория гол в мача - Марк Олбрайтън, подчерта емоционалността на вечерта.

"Просто нямам думи! Това е една невероятна вече. Ние спечелихме заслужено. Пресирахме съперника от първата до поседната минута. Отборът се защитаваше просто феноменално и вкара два гола. Фантастика, просто фантастика, доволен е Марк Олбрайтън.