Лестър се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като спечели с 2:0 реванша срещу Севиля на „Кинг Пауър стейдиъм“. Головете за английския отбор реализираха Уес Морган в 27-та минута и Марк Олбрайтън в 54-та минута. Каспер Шмайхел се превърна в един от героите за Лестър, след като спаси в 80-та минута дузпата изпълнена от Стивън Н'Зонзи. Така „лисиците“ продължават напред в турнира с общ резултат 3:2.  

 Севиля можеше да поведе още в началото на мача. В 4-та минута гостите организира добра атака. Самир Насри премина Уес Морган, след което стреля, но Каспер Шмайхел се намеси решаващо и успя с една ръка да избие топката в корнер.

Пабло Сарабия отправи хубав удар от дъгата на наказателното поле на Лестър в 21-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Шмайхел.

Лестър поведе в резултата в 27-та минута, когато Рияд Марез центрира от фаул в наказателното поле на Севиля, където Габриел Меркадо не действа разчетено и позволи на Уес Морган да засече топката отблизо и да я изпрати във вратата на Серхио Рико.

Севиля се опита веднага да отговори и в 30-та минута Бен Йедер излезе на добра позиция, след което стреля, но встрани от вратата на Шмайхел.

Габриел Меркадо отправи изненадаващ удар от малък ъгъл в 32-та минута, но Шмайхел отново внимаваше и успя да избие топката.

Пред Дани Дринкуотър се откри пространство в 38-та минута, след което той веднага стреля, но слабо и право в ръцете на Рико.

Лестър пропусна много добра възможност да реализира втори гол в 40-та минута, но Кристиан Фукс не бе докрай прецизен.

Бен Йедер можеше да изравни резултата в 42-та минута, но Хут направи решителен шпагат и спря удара на нападателя на Севиля.   

 Ескудеро бе изключително близо до това да порази целта в 53-та минута, когато след неговия удар топката срещна напречната греда на вратата на Лестър. След това при добавката Бен Йедер направи невероятен пропуск, като изпрати топката над напречната греда.

Лестър удвои своята преднина в 54-та минута, когато Рияд Марез центрира в наказателното поле на Севиля, Адил Рами се опита да избие топката с глава, но я изпрати право в краката на Марк Олбрайтън, който бе оставен непокрит и отблизо порази целта.

Лестър направи невероятен пропуск в 67-та минута, когато Марез открадна топката от Ескудеро, след което подаде към Варди, който обаче стреля неточно в аут.

Севиля остана с човек по-малко, след като в 74-та минута съдията Даниеле Орсато изгони Самир Насри за втори жълт картон. Френският футболист бе провокиран от Джейми Варди, след което двамата влязоха в разправия и докоснаха главите си, а нападателят на Лестър преигра в ситуацията, с което изкара втори жълт картон на Насри.

Съдията Даниеле Орсато свири дузпа за Севиля в 78-та минута за нарушение на Шмайхел срещу Витоло. Италианският арбитър показа и жълт картон на датския вратар. Стивън Н'Зонзи изпълни слабо наказателния удар и Шмайхел спаси. Вратарят на Лестър спаси дузпа и в първия мач на „Рамон Санчес Писхуан“.

Старши треньорът на Севиля Хорхе Сампаоли бе изгонен от скамейката в 83-та минута, след като влезе в разправия със съдийската бригада.

Марк Олбрайтън центрира в наказателното поле на Севиля в 86-та минута, след което Джейми Варди стреля с глава, а Серхио Рико не се намеси по най-убедителния начин, но все пак успя да избие топката в корнер.

Лестър направи нов сериозен пропуск в 87-та минута, когато Слимани бе изведен на чудесна позиция, но стреля в аут.

Рияд Марез навърза двама играчи на Севиля в 88-та минута, след което отклони топката към Варди, който остана сам срещу Серхио Рико, но изпрати топката високо над напречната греда.

В добавеното време на срещата пред Севиля се откри последния шанс в мача. След центриране от корнер в наказателното поле на Лестър топката стигна до Хоакин Кореа, който стреля, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Така Лестър се класира за четвъртфиналите за Шампионската лига.  

Лестър – Севиля 2:0

1:0 Уес Морган 27'

2:0 Марк Олбрайтън 54'

Лестър: 1. Каспер Шмайхел – 17. Дани Симпсън, 5. Уес Морган (к), 6. Робърт Хут, 28. Кристиан Фукс – 26. Рияд Марез, 4. Дани Дринкуотър, 25. Уилфред Ндиди, 11. Марк Олбрайтън – 9. Джейми Варди, 20. Шинджи Оказаки

Севиля: 1. Серхио Рико – 24. Габриел Меркадо, 21. Николас Пареха, 23. Адил Рами – 17. Пабло Сарабия, 8. Висенте Ибора, 15. Стивън Н'Зонзи, 18. Серхио Ескудеро – 20. Витоло, 12. Уисам Бен Йедер, 10. Самир Насри

стадион: „Кинг Пауър“

съдия: Даниеле Орсато