Вратарят на Ювентус Войчех Шчесни отдаде равенството с Аякс в първия мач от 1/4-финалите в Шампионската лига на грешката на отбора му в отбранителен план при попадението на Давид Нерес за 1:1. То се оказа и последното в двубоя, въпреки всички шансове, предимно за холандците. 

"Ние определено можехме да спечелим този мач, но допуснахме разконцентриране в една ситуация, те я използваха и ни вкараха гол. Беше доста хубав, в интерес на истината. Жалко за този резултат, но играта ни беше добра. Сега ще се срещнем в Торино и там ще преследваме задължителна победа."

"Имахме липсващи играчи в защита, но Бонучи и Ругани се справиха великолепно. По едно време бяхме натиснати много здраво в нашето поле, а в такъв случай просто няма как да не се получат много шансове за гол за съперника. Важното е, че го отблъснахме", заяви Шчесни и разкри какви са разликите във философията на Аякс и Ювентус. 

"Ние сме коренно различен отбор като философия от Аякс. Те играят атакуващо, агресивно. Виждате колко много качествени играчи имат и как пресират по целия терен. Ние залагаме повече на отбраната, но срещу Атлетико Мадрид показахме, че знаем как да се справяме с подобни съперници. Ще видим какво ще стане на реванша", заяви Шчесни, който е сред героите на "старата госпожа", защото извади поне 6 положения.