Президентът на ФИФА Сеп Блатер похвали Милан за „заслужената победа” на финала в Шампионската лига, само година, след като тотално срина със земята италианския футбол.

„Определено Милан заслужаваше повече трофея след 90-те минути,” заяви Блатер. Миналата година той отказа да връчи на Италия Световната титла след финала на Мондиала в Берлин. Швейцарецът бе безкрайно критичен към адзурите след скандала с уреждане на мачове през миналия сезон.

„Много се радвам, че присъствах на този невероятен спектакъл на европейския футбол, двата отбора направиха особено красиво второ полувреме,” допълни Блатер.

В игра за Милан имаше седем италианци от самото начало и общо девет в състава за финала. „Росонерите” спечелиха с 2:1 срещу Ливърпул.

„Днес видяхме, че футболът е една емоция и всички фенове бяха прекрасни. Доволен съм, че най-добрият отбор победи и веднага след последния съдийски сигнал аз поканих президента на Милан Силвио Берлускони и неговия отбор да участват за Интерконтиненталната купа,” разкри босът на световния футбол.

За Интерконтиненталната купа Милан ще спори с носителите на останалите трофей на различните континенти през декември в Токио.