Селтик вече гледа към групите на Шампионската лига след голово шоу срещу израелския Апоел Беер Шева и 5:2 в първия мач от плейофа между двата състава.

Воденият от треньора Брендън Роджърс тим поведе с 3:0, допусна два бързи гола до 3:2 и вкара нови две попадения за крайното 5:2.

За Селтик се разписаха Том Рогич в 9-ата, Лей Грифитс в 39-ата и 45-ата, както и Муса Дембеле в 74-ата и Скот Браун в 85-ата минута.

За Апоел Беер Шева точни бяха Лусио в 55-ата и Маор Меликсон в 57-ата минута.

Феновете на Селтик станаха свитедели на мечтано начало за своите, които поведоха още в 9-ата минута с попадение на Том Рогич. 23-годишният австралиец се пребори за топката и прецизен удар остава вратаря на съперника безпомощен за 1:0.

Голът даде увереност на домакините, които за момента изглеждаше, че са довършили израелския тим с два бързи гола в края на полувремето. Лей Грифитс направи резултата 3:0 до почивката, като в 39-ата вкара за 2:0, а в добавеното време на първата част бе точен за 3:0. Грифитс получи от Джеймс Форест за първото си попадение и с глава от близко разстояние се разписа, а в 45-ата минута вкара за 3:0 от пряк свободен удар с хубав удар в горния десен ъгъл.

Селтик

източник: Gulliver/GettyImages

През второто полувреме израелският тим попари домакините с два гола за две минути в 55-ата и 57-ата. Първо Лусио Марана намали на 1:3 след страхотна индивидуална акция, а две минути по-късно Маор Меликсон вкара за 2:3 със страхотен изстрел.

До края обаче домакините не допуснаха ново попадение и евентуално изравняване, като успяха да върнат аванса си от три гола.

В 74-ата минута Муса Дембеле овляда след удар на Лей Грифитс и с глава реализира за 4:2, а в 85-ата Скот Браун оформи крайно 5:2, давайки солиден аванс на Селтик преди реванша.