Реал Мадрид ще създаде гореща атмосфера за гостите от Волфсбург и с помощта на публиката се надява да преодолее дефицита от два гола, който има след първия четвъртфинал в Шампионската лига.

"Утре ще бъде като война с 80 хиляди зрители на трибуните. Неи сме готови да преодолеем Волфсбург, така че нека не си мислят, че отиват на любовна среща, обяви защитникът на Руеал (Мадрид) Дани Карвахал.

"Излизаме и ще играем за победата до смърт, а 80 хиляди души ще бъдат зад нас, за да ни подкрепят в тази наша амбиция", добави Лукас Васкес.

Голямата звезда на клуба Кристиано Роналдо пък говори пред официалната страница на клуба:
"Ние трябва да играем с хладни сърца, с необходимото търпение и да знаем кога е моментът на ударим. Като отчитаме голямата ни цел, ние ще се постараем в края на мача всички фенове да си тръгнат щастливи от стадиона". 

Настроението в отбора е приповдигнато, след като беше сразен скромния Ейбар с 4:0 през уикенда, а Барселона загуби от Реал Сосиедад и шансовете за титлата отново изглеждат по-реални.

От своя страна германците са на 8-о място в Бундеслигата и към момента единствената им цел е да преодолеят най-успешния клуб в света. Старши треньорът им Дитер Хекинг няма да може да използва Марио Дракслер, който е наказан.

Реал Мадрид има няколко двубоя в историята си назад, когато е успявал да заличи сериозен пасив от първия мач. Така например през 1975-а година след поражение с 1:4 при гостуването на Дарби Каунти в турнира на КЕШ, те печелят с 5:1 във втория двубой и продължават напред. 10 години по-късно Белия балет се класира на финала за Купата на УЕФА след като най-напред пада 0:2 при гостуването на Милан, а след това го сразява с 3:0 на "Сантяго Бернабеу".

"Историята на Реал Мадрид е писана в невероятни нощи като тази, която трябва да направят момчетата във вторник. И се надявам, че ще го видим, каза пък Емилио Бутрагеньо, легенда на клуба и в момента негов служител. Бутрагеньо е бил част от отбора, извършил подобни обрати след негативен резултат срещу Интер, Андерлехт и Борусия Мьонхенгладбах през 80-те години./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS