Отборът на Бенфика загуби с 0:2 домакинството си на РБ Залцбург в среща от група "D" на Шампионската лига. В другия мач от тази група пък Реал Сосиедад и Интер направиха реми 1:1.

Началото едва ли можеше да е по-лошо за Бенфика. Още във 2-ата минута вратарят Трубин фаулира Павлович в наказателното поле и реферът Халил Мелер посочи бялата точка. Карим Конате обаче пропусна дузпата, стреляйки на вратата. 

Бързото темпо, наложено от РБ Залцбург, определено изненада Бенфика. В 11-ата минута и домакините поискаха дузпа след контакт между Дедич и Жоао Невеш, но намесата на ВАР помогна на рефера да вземе правилното решение и играта продължи. Секунди по-късно Жоао Марио уцели гредата.

В ответната атака Трубин излезе неразчетено и беше преодолян. Топката летеше към вратата на Бенфика, а Антонио Силва я изби с ръка пред самата голлиния. Това означаваше втора дузпа за РБ Залцбург и червен картон за бранителя на "орлите". Този път с отговорността се нагърби Роко Шимич, който изведе австрийците напред.

Шлагер спаси удар на Ди Мария, а малко по-късно показа, че внимава, когато аржентинският национал се опита да го изненада директно от корнер.

РБ Залцбург се стараеше да контролира топката по-продължително и чакаше нови грешки в защитата на съперника.

Австрийският тим реши всичко в своя полза в 51-ата минута с точен изстрел на Оскар Глох.